the sales tax in Illinois is 6.25%. about how much will a pair of jeans that has a ticket price of $48.99 cost, including sales tax?

Answers

Answer 1
Answer:

Cost of the pair of jeans = $48.99

Sales tax = 6.25%

Total cost = $48.99+6.25%

                 = $49.05


Therefore, the total cost including sales tax is $49.05


Related Questions

300 reduced by twice my age is 192
The current (I) in an electrical conductor varies inversely as the resistance (R) of the conductor. The current is 6 amperes when the resistance is 722 ohms. What is the current when the resistance is 768 ohms? Round your answer to two decimal places if necessary.
What is the answer to 2x + 3y = 13 x = 2
How do i find the slope
What is x^3=8/27? pls help

(2x-20)(5x+10)
help pls

Answers

Développement
10x + 20x -100x -200
=-70x -200

The non-profit organization you volunteer for is throwing a fundraiser cookout. You are in charge of buying the hamburgers, which cost $3 per pound, and hot dogs, which cost $2 per pound. The meat budget you are given totals $600 dollars. The inequality 3x + 2y less than or equal to 600 represents the possible combinations of pounds of hamburgers (x) and hot dogs (y) you can buy.

Answers

Which of the following represents a solution to the inequality?
200 pounds of hamburgers and 140 pounds of hot dogs
150 pounds of hamburgers and 60 pounds of hot dogs
100 pounds of hamburgers and 240 pounds of hot dogs
240 pounds of hamburgers and 40 pounds of hot dogs

x = hamburger ; y = hot dog
3x + 2x < 600

3(200) + 2(140) = 600 + 280 = 880 No.
3(150) + 2(60) = 450 + 120 = 570 YES.
3(100) + 2(240) = 300 + 480 = 780 No.
3(240) + 2(40) = 720 + 80 = 800 No.

150 pounds of hamburgers and 60 pounds of hot dogs 

Answer:

150 pounds of hamburgers and 60 pounds of hot dogs

Step-by-step explanation:

The options are

Which of the following represents a solution to the inequality?

200 pounds of hamburgers and 140 pounds of hot dogs

150 pounds of hamburgers and 60 pounds of hot dogs  

100 pounds of hamburgers and 240 pounds of hot dogs

240 pounds of hamburgers and 40 pounds of hot dogs

Let

x------> the pounds of hamburgers

y------> the pounds of of hot dogs

we know that

The inequality that represent the situation is equal to

3x+2y\leq 600

Remember that

If a ordered pair is a solution of the inequality

then

the ordered pair must satisfy the inequality

Verify each case

case A)200 pounds of hamburgers and 140 pounds of hot dogs

Substitute the value of x and the value of y in the inequality and then compare

3(200)+2(140)\leq 600

880\leq 600 ------> is not true

therefore

the case A) is not a solution

case B)150 pounds of hamburgers and 60 pounds of hot dogs

Substitute the value of x and the value of y in the inequality and then compare

3(150)+2(60)\leq 600

570\leq 600 ------> is  true

therefore

the case B) is a solution

case C)100 pounds of hamburgers and 240 pounds of hot dogs

Substitute the value of x and the value of y in the inequality and then compare

3(100)+2(240)\leq 600

780\leq 600 ------> is not true

therefore

the case C) is not a solution

case D)240 pounds of hamburgers and 40 pounds of hot dogs

Substitute the value of x and the value of y in the inequality and then compare

3(240)+2(40)\leq 600

800\leq 600 ------> is not true

therefore

the case D) is not a solution


One angle is 36°. What is the measure of its complement?A) 54°

B) 64°

C) 144°

D) 324°

Answers

2 angles are complementary when they add up to 90 degrees.

Therefore, 90-36=54

So the answer is A - 54 degrees
A because a complementary angle always adds to 90 degrees so 90-36=54

A total of $8,000 is deposited in two simple interest accounts. In one account, the annual simple interest rate is 5%, and on the second account, the annual simple interest rate is 6%. How much should be invested in each account so that the total annual interest earned is $450?

Answers

you need to invest $3000 at the 5% interest rate and invest $5000 the 6% interest rate to get a total annual interest of $450

(X-2)²+(y-1)²=25 how do you do this problem?

Answers

(x-x_c)^2+(y-y_c)^2=r^2\n(x_c,y_c) - \text{center}\n\n(x-2)^2+(y-1)^2=25\n\text{center}=(2,1)\nr=√(25)=5

Walking briskly consumes 250 calories in 1 hour. How long would you have to walk briskly to lose 3 pounds?

Answers

Answer:

42 hours

Step-by-step explanation:

1 pound = 3,500

3,500 × 3 = 10,500

1 hour = 250

10,500 ÷ 250 = 42

42 hours